MMA VIDEO

MMA FIGHTING

Home  >>  MMA FIGHTING

Vad är MMA fighting för chans att lyckas?

Stora potentiella förändringar i MMA fighting verksamheten fortsätter ta fart. Den här veckan medfört både bildandet av de första stora MMA fighters föreningen och nedfall från proklamerade slutet av Conor McGregor UFC fjäderlätta titel regeringstid. Åh, återvänder och UFC Mellanvikt mästare Demetrious Johnson till handling på lördag kväll, så kanske inte allt han förändrats på denna snabbt rörliga sport. Framåt, då med en annan utgåva av Fightweets. Läs mer här!

Kan MMA lyckas?

Vad% chans tror du det senaste association fighters har att lyckas? För tidigt att säga. Men jag vet detta: De fem soldater som deltog i onsdagens presskonferens (vi kommer till Bjorn Rebney i en bit) var ganska mycket den perfekta utgångspunkten för en fighters organisation (med ett stort asterisk vi också ta itu med) . Du har Georges St-Pierre, en absolut legend, någon som lätt kunde säga ”Jag har min” vid denna punkt i sitt liv och aldrig komma tillbaka till sporten, utlåning sitt namn till ansträngningen. Du har Cain Velasquez, som har gått igenom alla sportens upp-och nedgångar och kommandon universell respekt bland sina jämnåriga. Donald Cerrone är en av de mest vilt populära fighters med fans.

Tim Kennedy sånt en frihetlig vän alla har i sitt liv: Du slags rulla dina ögon när de ströva på och och inte hålla sig till uppenbara tips att hålla käften för en liten stund, men du vet att de är passionerade och uppriktiga i sin tro och att de kommer att ha ryggen i slutet av dagen. Alltid bra att ha någon som ombord. TJ Dillashaw, under tiden, representerar fighter utsätts för hans promotor nycker: En elit mma fighting som förlorade sin mästerskap av den mest rakbladstunna marginaler som ges en svår väg tillbaka till toppen.

mma fighting

(Nu, för asterisken: Det fanns inga kvinnor ute på onsdag och inga brasilianare, som är en betydande kontingent Det behöver ändras Mångfald är en av MMA starkaste punkter Fighters kommer från alla samhällsskikt och en kämpar…. ”förening ledningsgrupp bör återspegla detta). Detta är inte en grupp som kommer ut som bittra gamla missnöjda. De är inte en besättning med uppenbara axlar för att slipa, som har dömt nästan alla andra tidigare försök att samla kämpar mot UFC. De flesta av dem är fortfarande ute på spetsen, och de är alla väl respekterade.

Nyckeln härifrån, men gör åtminstone en av två saker hända: 1. Lär super att skriva på, och / eller 2. få majoriteten av roster ombord. En Conor McGregor eller Ronda Rousey kommer att gå en hel del längre än till och med en grupp som respekteras som den nuvarande grupp av fem. Rousey, representeras av UFC ägare WME, är inte troligt att bita den hand som föder henne. McGregor har ännu att ge en indikation åt båda hållen om han skulle stödja en sådan insats, även med St-Pierre göra en tydlig stigning till honom under presskonferensen. Lär mer här!

Om varken McGregor eller Rousey skylt på, skulle dock en förening ha så många fighters registrera sig att de skulle lämna något sätt för UFC att ignorera dem, bara genom sina stora antalet. Även om, säg, 100 soldater tecknades den och hotade någon form av strejk, som skulle lämna ytterligare 400 eller så på roster och UFC kunde tuffar höger längs även om det fanns en arbetsnedläggelse.

Om mer än hälften av de stridande skriva på, ja, då blir det något helt annat. Så jag tänker inte tilldela en procentsats på de här killarna chans att lyckas just nu. Det finns helt enkelt för många variabler. Men för utbyggnaden, de absolut kämparna du vill få ut framför när du få saker från marken.

Om den andra killen

Kommer det att visa sig vara ett misstag som har Bjorn Rebney leder MMAAA rörelse? Jag vet inte om dig, men varje gång Rebney öppnade munnen på onsdagens två timmar långa media samtal hela otäck avtals och rättsliga situationen mellan Bellator och Eddie Alvarez några år tillbaka blixtrade i min hjärna. Nästan varje verbal granat lanserades i UFC: s riktning var något man kunde gjort av Rebney-eran Bellator.

Det gör för vissa ganska suboptimala optik som du försöker få din grupp från marken. Om du börjar en branschorganisation från början, om det är för fighters, författare, eller från någon walk of life, intrycket att allt är ärligt, att det inte finns någon involverad med baktankar, och att alla är villiga att kasta ner för gott i gruppen och sätta individuella vendettor åt sidan är av största vikt. Med Rebney har du en kamp promotor som har anklagats för att delta i många av de metoder han nu anklagar av UFC.

Sedan anser hur Rebney avlänkas frågor om mma fighting finansiella uppbackning med skickligheten hos en Vezina Trophy-vinnande målvakten och heller aldrig ge ett definitivt svar på frågan punkt blankt om han aldrig planerat att arbeta som en kamp promotor igen (i stället sade att han var ”fullt fokus” på MMAAA, vilket inte var fråga han ombads).